Skip to main content

Zo voorkom je dat je zij gaat steken tijdens het paardrijden

Zo af en toe tijdens het paardrijden krijg je wel eens last van vervelende steken in je zij. Komt dit doordat je te fanatiek bezig bent en het niet gewend bent of zit hier meer achter?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn die ervoor zorgen dat je sneller last krijgt van steken, maar ieder probleem heeft een oplossing. Overigens kunnen deze tips ook zeker nuttig zijn voor hardlopen of andere vormen van sport.

1. Let goed op je ademhaling.
Heb je ook vaak steken in je borst tijdens het paardrijden? Dit kan komen door het feit dat je niet juist ademhaalt, of te snel. Een goede methode is daarnaast om in te ademen door je neus en uit te ademen door je mond. Denk eraan dat je het tempo van je ademhaling regelmatig houdt en deze niet opzettelijk en teveel versnelt omdat je fanatieker gaat paardrijden.

2. Rek goed van tevoren.
Krampen en andere problemen aan je spieren tijdens het paardrijden kunnen het gevolg zijn van niet fatsoenlijk rekken of inlopen. Een goede warming-up is belangrijk, óók om steken in je zij te voorkomen. Alhoewel zie ik ons paardrijders dit niet echt doen, daarentegen de benen van ons paard even streken is geen probleem.

3. Eet of drink niet teveel van tevoren.
Hoe vaak zeiden je ouders dit vroeger tegen je? Ze hadden wel gelijk. Het geldt niet alleen voor veel eten, maar ook voor water. Natuurlijk is het belangrijk dat je gehydrateerd blijft tijdens je sport uurtje op je paard, maar als je teveel drinkt kan dit voor behoorlijke steken en krampen zorgen tijdens het bewegen.

Als je last krijgt van krampen tijdens het paardrijden, kun je beter een gang lager gaan rijden dus als je aan het draven bent ga dan eventjes een rondje stappen. Werkt dit niet, Als dit niet werkt, kun je het best even stoppen om te wachten tot de pijn over is.

horsegloss

Shopping Cart