Skip to main content

TIPS: Zo creëer je de perfecte balans tussen school en je paard | HorseGloss.com

Je herkent het wel… je hebt een paard waar je het liefst de hele dag mee loopt te knuffelen maar tsja.. je krijgt het steeds drukker en drukker omdat je al dat werk voor school nog moet doen. Is dit herkenbaar voor jou? Lees dan de volgende tips voor een betere verdeling tussen je school en je paardenleven.

Maak lijstjes met wat je nog moet doen – als je elke nieuwe periode een planning maakt tot aan je tentamens dan zul je zien dat de tijdnood een stuk minder wordt en waardoor je leven er een stuk zonniger uit ziet. Oké, ja een goede planning duurt wel eventjes maar dit gaat je een stuk minder stress opleveren. En JA je paard weet wanneer jij tentamens hebt en iets grimmiger bent als anders.

Vraag hulp aan een stalgenoot of een ouder – je bent niet de enige die ooit op school heeft gezeten waardoor je stalgenootjes het echt wel begrijpen als je wat minder tijd hebt en zullen met liefde een keer je paard longeren. Of vraag je ouders of ze je paard eventjes willen binnen zetten waardoor jij net wat meer tijd hebt om je schoolwerk af te maken.

Echt paardrijden en niet kletsen – wees eerlijk… hoe vaak ben je langer aan het kletsen aan stal terwijl je paard je maar staat aan te kijken van… ehm kom je nog of wat? Als je aan stal bent ga dan ook lekker van je paard genieten. Natuurlijk kletsen met je paardenvriendinnen is natuurlijk ook heel gezellig en leuk maar dat hoeft natuurlijk niet echt elke dag 2 uur extra te duren… toch?

Weet wanneer je nee moet zeggen – jaaa, paarden kosten geld dus een bijbaantje heeft de meeste student wel en zeker met een paard. Vlak voor je tentamen week ben je hard aan het leren en belt je werkgever je op of je alsjeblieft kunt werken omdat ze in nood zitten omdat er iemand ziek is geworden. Uit je goedheid zeg je natuurlijk ja maar ojee daar gaat je planning. Durf gewoon voor jezelf op te komen op dat soort momenten en zeg gewoon ‘sorry nee dat gaat niet.’ De eerste keer is dit natuurlijk vreselijk eng en ben je bang dat diegene je minder aardig vindt. Maar je zult al snel merken dat mensen je meer gaan waarderen.

Heb je nog tips voor een betere balans? Laat het me weten!

Liefs, HorseGloss

harjte HG

 

Shopping Cart