Skip to main content

Tips voor een betere houding tijdens het paardrijden

‘Netjes rechtop zitten’… het is zo gemakkelijk gezegd maar minder makkelijk gedaan. Terwijl je tijdens de les lekker aan het rijden bent heb je dit inmiddels toch al wel 4x gehoord in een half uur. Wat maakt het dan zo lastig? We vinden het heerlijk om naar beneden te kijken terwijl we aan het rijden zijn. Hoe hangt de hoofd en de halshouding erbij en is er geen verkanteling in het hoofd bij ons paard. Dit is lastig te voelen dus kijken we, logisch! Maar door het naar beneden kijken kruip je al snel in elkaar en dit is nou juist wat je niet wilt. Weet je dat je dit regelmatig doet? Herpak jezelf dan tijdens het rijden door de volgende tips te gebruiken:

1. Straal de Hoofdletter T uit met je schouders en je wervelkolom.  Door dit te doen zak je minder snel in elkaar en hou je jouw hoofd ook recht. Prent dit onderstaand plaatje in je hoofd en denk daaraan tijdens het rijden:

2. Schouders, knie & Teen. Dat vervelende liedje van vroeger kan misschien voor jou nog wel van pas komen tijdens het rijden. Door hier af en toe eventjes aan te denken terwijl je aan het rijden bent kun je jouw zit weer volledig corrigeren.

3. Stilstaan in het midden. Merk je tijdens het rijden dat het niet lukt? De meeste rijbakken hebben wel een spiegel. Ga ervoor stil staan en leg je volledige houding zo neer op je paard zoals die zou moeten zijn. Het voelt in het begin een beetje stom misschien maar doe dit maar een paar keer. Op een gegeven moment heeft jouw houding nog maar een kleine touch nodig en kom je steeds dichter in de buurt van die perfecte houding.

horsegloss

 

Shopping Cart