Skip to main content

Powerfood: Chia Seeds

Chiazaden worden steeds populairder omdat het een van de powerfoods is die rijk is aan mineralen en andere voedingstoffen. Uit de history blijkt dat de zaadjes bekend staan om hun energieboost en uithoudingsvermogen wat natuurlijk ideaal is en het is geschikt voor mens en paard.

 

6 Redenen om Chia Zaden voor je paard te overwegen:

harjte HG

  • Omega 3s – Chia zaden bevatten een hoge dosis van Omgea-3 aminozuren wat de bouwstenen zijn van proteïnen en spierweefsel. Door de hoge mate aan proteïnen kan dit goed helpen bij het opbouwen van je paard zijn spieren en zijn toplijn.
  • Hydratatie – De Chia zaden bevatten veel vocht waardoor een paard langer gehydrateerd blijft en dit helpt het herstel van de elektrolyten. Elektrolyten helpen om de juiste balans aan vloeistoffen in het lichaam te behouden en zijn betrokken bij de spierfunctie en de verwerking van afval. Deze elektrolyten verliest een paard door zweten en door urine en worden weer aangevuld als een paard voldoende gehydrateerd is.
  • Makkelijk verteerbaar – Door de oplosbare vezels vertraagt dit het verteer proces waardoor de bloedsuikerspiegel sterk verlaagt word.
  • Magnesium – De Chia zaden bevatten een hoge concentratie magnesium wat een kalmerend effect heeft op het paard.
  • Allergieën – Chia zaden worden gebruikt om symptomen van huisaandoeningen te verzachten plus versterken het immuun systeem.
  • Zand koliek preventie – Er ontstaat een gel-achtige stof bij het vermengen van speeksel & Chia zaden in de mond van het paard waardoor zand gemakkelijk de darmen kunnen passeren en met de mest meekomt in plaats van dat het achterblijft en het zichzelf op gaat hopen.

 

Naast al deze opgesomde voordelen, kun je Chia Zaden heel lang bewaren, zelfs onder extreme temperaturen. Chia zaden zijn wel redelijk aan de prijs maar als je al de voordelen bekijkt en bedenkt dat je minder andere supplementen nodig hebt dan valt het wel te overwegen. #Tip, informeer eens bij een groothandel daar zijn de zaadjes veel goedkoper dan in de supermarkt of natuurwinkel.

Overtuigd? Hoe moet je Chia Zaden voeren:

harjte HG

Je kunt dagelijks een handje Chia Zaden over het voer of rauw geven.

chia seeds

Vond je deze post leuk? Vergeet hem dan niet te liken.

 

Shopping Cart