Skip to main content

Paddock Paradise voor onze Viervoeters

Paddock Paradise:

Het is een geweldig systeem alleen had ik er tot voor kort nog niet van gehoord totdat ze bij mij op stal dit concept gingen uitvoeren. Het is bedacht door een amerikaan genaamd Jaime Jackson waarbij het basisprincipe een looppad om de weides heen vormt waar ze in rond kunnen blijven lopen met tussendoor een aantal voederpunten met hooi en vers water. 

paddock paradise

Bij ons op stal heb je meerdere ingangen waar je je paard in de paddock paradise kunt zetten alleen kunnen ze helaas bij ons niet rondlopen en loopt 1 van de uiteinden uit op een grote paddock met aan het andere uiteinde een schuilstal wat tevens een voederpunt is.

Jaime had het met name bedacht met als doel dat de hoeven op een natuurlijke manier afgesleten zouden worden door middel van een ondergrond van steen, zand en kiezels. Zo worden de hoeven weer gebruikt zoals van nature bedoeld is. Volgens de hoefsmid van mijn stalgenootje zagen de hoeven van haar ruin er al een stuk beter uit dus missie geslaagd zou ik zeggen!

Daarnaast merk je gewoon aan de paarden dat ze het helemaal geweldig vinden. In de paddock zelf gaan ze vaak toch alleen maar stil staan en voor zich uit staren maar in de Paddock Paradise blijven ze in beweging.

Mocht je geïnteresseerd zijn, Jaime Jackson heeft er een heel boek over geschreven. Je koopt hem hier.

paddock

Liefs, HorseGloss

pink haert

Shopping Cart