Skip to main content

Paardenbeul versus Zelfleed

Paardenbeul versus Zelfleed

Ik ben zelf al jaren geïnteresseerd in paardengedrag en hier heb ik mezelf heel erg in verdiept. Hiervoor heb ik ook een tijd in Canada gezeten bij verscheidene trainers om meer kennis op te doen. Hier zal ik binnenkort ook over gaan bloggen omdat dit natuurlijk erg interessant is en omdat het je meer bewust maakt van wat je met jouw houding tegenover je paard weergeeft en wat de boodschap hierachter is. En een van de eerste grote lessen die ik heb geleerd is dat een paard een ander paard niet dusdanig zal verwonden zodat het gevaar loopt. Wat natuurlijk ook vrij logisch is als je er goed over nadenkt. Want als een paard een ander paard verwond waardoor het achter blijft, loopt de kudde ook gevaar en alles draait om overleven dus zullen paarden elkaar dit onderling niet snel aandoen. Ik twijfelde heel erg om hier een blog over te schrijven omdat mijn bedoeling met HorseGloss is om een fijne plek te bieden waar mensen terecht kunnen voor amusement maar ook wat informatief is. Maar als echte paardenliefhebber heb ik besloten om hier toch over te schrijven Waarom? Omdat het me niet los wil laten. Ik vind het vreselijk en ziek dat er mensen rondlopen op deze planeet die zo’n puur en liefdevol wezen wat aan kunnen doen. Nu gaat er te ronde dat er 2 dierenartsen suggereren dat het hier om zelfleed gaat van de paarden omdat als ze met een scherp voorwerp bewerkt zouden worden wel maken dat ze weg komen. Volgens een stalgenoot van mij zouden ze eerst verdoofd worden voordat ze te werk gaan. Ik weet niet in hoeverre er sectie verricht is op de paarden die al eerder slachtoffer zijn geworden maar het zou dit vraagstuk wel verklaren. Zelf denk ik dat de twee dierenartsen alles een beetje willen sussen maar dat neemt niet weg dat deze paarden iets vreselijks is aangedaan en daarom moeten we met zijn allen onze ogen goed open houden zodat wanneer we iets vreemds of verdachts zien gelijk aan de bel trekken. Want niemand wil zijn paard zo aantreffen.

harjte HG

Liefs, HorseGloss

Shopping Cart