Skip to main content

Mijn top 7 aan paardenfilms | HorseGloss.com

Serie of films kijken is een favo bezigheid van mij ook al heb ik er niet altijd tijd voor helaas. En toen dacht ik dit weekend terwijl ik druk bezig was met mijn website. Hoe leuk is het om een kleine blog te doen over mijn favoriete paardenfilms? Dus heb je lekker vakantie en niks te doen, doe dan snel wat film inspiratie op:

Ik begin van hoog naar laag:

virgin

7. Virginia’s run (2002)

Dit was vroeger echt 1 van mijn favorieten en ik denk dat ik het nog steeds leuk zou vinden als ik hem nu op zou zetten. Virginia der moeder is overleden in een paardrij ongeluk waarbij ze het veulen van haar moeders paard opvoed en hiermee een fantastische klik krijgt. Deze film geeft je gewoon een warm gevoel.

flicka

6. Flicka (2006)

Het traditionele Penny verhaaltje waarbij Katy een wild paard red en weet te temmen en een echte band met het dier weet op te bouwen. Desalniettemin vond ik het toch erg leuk toen ik vroeger jong was. Ondertussen zijn er al meerdere delen van verschenen dus als je een dagje niets te doen hebt zou je lekker al deze films achter elkaar kunnen kijken.

dreamer

5. Dreamer (2005)

Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal probeert Cale de aandacht van haar vader te winnen door op wedstrijd te gaan met een afgeschreven renpaard.

hidalgo

4. Hidalgo (2004)

Voor wat actie moet je deze film echt zien. Ik vond hem geweldig en krijg gelijk zin om deze film weer eens te zien. Alleen het einde vind ik als paardenliefhebber een beetje zielig maar ook wel weer heel erg mooi. Hopkins schrijft zich in voor een loodzware 5000 km lange race door de woestijn waarbij hij het opneemt tegen andere valsspelende deelnemers.

spirit

3. Spirit (2002)

De wilde Mustang hengst beleefd allemaal avonturen terwijl hij door Amerika heen reist. Er is 6 jaar aan deze prachtige film gewerkt en dat is te zien want het is echt een fantastisch film. Een echte aanrader.

horseee

2. War horse (2011)

Het is een van de recentste paardenfilms en niet echt geschikt om samen op een eerste date te kijken, want tja het is een echte tranentrekker maar echt prachtig.

seabiscuit

1. Seabiscuit (2003)

Tadaa… mijn absolute favoriet. Ik hou van deze film en denk dat ik hem vanavond maar weer eens ga kijken. Wat een fantastische verhaal is dit toch. Bij het einde moet ik altijd huilen. Ik begrijp nog steeds niet helemaal waarom maar ik denk vooral omdat de andere Jockey rijder weet hoe het paard in elkaar steekt en daarom besluit om zichzelf af te laten zakken zodat hij als een speer vooruit kan schieten. Smelt

Liefs, HorseGloss

harjte HG

Shopping Cart