Skip to main content

KNOWLEDGE: Heeft mijn paard hoofdpijn? | HorseGloss.com

Ik kan me nog goed herinneren dat ik vrij jong was en barstende hoofdpijn had en mijn paard nog moest trainen. Rijden leek me niet zo’n goed plan want dat dreunt altijd zo lekker door. En toen ik aan stal kwam vroeg ik  me gelijk af, zou mijn paard eigenlijk ook wel eens hoofdpijn hebben? Natuurlijk kan dat, maar hoe merk je dit? En een paracetamolletje voor je paard hmmm geen goed plan. 

harjte HG

Je kunt eigenlijk wel nagaan als je je paard aantreft op stal met een grote hap uit zijn hoofd dat hij zich flink gestoten heeft en waarschijnlijk hierdoor hoofdpijn heeft. Als je je eigen hoofd een keer hard stoot blijft dit ook nog wel eventjes een gevoelige plek.

Een aantal symptomen:

  • Ineens kopschuw – normaal gesproken heeft je paard er geen problemen mee als je aan zijn hoofd zit maar vanuit het niets trekt hij ineens elke keer zijn hoofd weg als je erbij in de buurt komt. Dit kan best eens duiden op hoofdpijn. Ja ik zeg eerlijk. Ik vind het heerlijk als mijn vriend me over mijn hoofd heen kriebelt maar op dat soort momenten grrr.
  • Droopy Eyes – die lieve sprankelende ogen die je paard anders heeft staan naar beneden en daarbij laat hij zijn hoofd ook nog eens hangen. Oke het is overduidelijk dat je paard niet helemaal fit is.
  • Warm voorhoofd – als deze warmer is dan de rest van het lichaam kun je wel nagaan dat je paard zich niet in zijn nopjes voelt.
  • Head Shaking – je paard beweegt zijn hoofd vaker heen en weer en is of onrustiger dan normaal
  • Irritatie tegenover hoofdstel of halster – je hebt zomaar ineens bijna een voortand minder in je mond omdat het halster of hoofdstel indoen ineens een probleem is geworden wat eerder niet zo was.

Als je het idee hebt dat je paard zich niet helemaal lekker voelt, sla dan gewoon lekker een dagje over of doe extra rustig aan als je denkt dat het meevalt. Des te eerder voelt je paardje zich weer fit en kunnen jullie weer heerlijk trainen!!

Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken! klik hier

harjte HG

 

Shopping Cart