Skip to main content

Een interview met….. Horse So Sweet

Yeah! Ik heb een nieuwe rubriek geopend waarbij je meer te weten komt over een bepaald product, rijstijl, of persoon vanuit een interview. Met dit keer Ingrid Sennema over haar producten Horse So Sweet oftewel de paardenmuffins die je zelf kunt maken, waar elk paard dol op is.

Achtergrondinfo:

pink haert

De producten van Horse So Sweet zijn volledig puur en natuurlijk en daarnaast suiker & melassevrij plus tarwe & haver vrij. De muffins bestaan uit 2 soorten waarbij er nuttige en goede kruiden verwerkt zijn die paarden niet alleen heerlijk vinden maar ook nog eens heel erg goed voor ze zijn. Het enige wat je zelf hoeft toe te voegen is water en je kunt eventueel iets olijven olie of zonnebloemolie toevoegen. Mixen met een lepel en in de vormpjes brengen, 20 minuutjes in de oven en TADAA een heerlijke traktatie voor je paard.

horse so sweet

Ingrediënten voor de muffin box  Sunny Flower & Sweet Veggie: speltmeel, muesli (maisvlokken, gerstevlokken, spelt, luzerne, zonnebloempitjes, gedroogde wortel, raapzaadolie, rozenbottelschillen), pompoenpitten, zonnebloempitten, lavendel, gedroogde bietjes, gedroogde wortel, goudsbloem, zeezout, paardensnoepjes.

Ingrediënten voor de muffin box Apple Tree & Herby Hay: speltmeel, muesli (maisvlokken, gerstevlokken, spelt, luzerne, zonnebloempitjes, gedroogde wortel, raapzaadolie, rozenbottelschillen), gedroogde appeltjes, kaneel, kruidenmix (kamille, paardenbloem, brandnetel, kleefkruid, tijm en rozenbottel), goudsbloem, zeezout, paardensnoepjes.

Ingrid Sennema

Interview met Ingrid Sennema

pink haert Hoe kom je bij de naam ‘Horse So Sweet’?

”Een naam bedenken is een zoektocht, maar toen de naam eenmaal bedacht was, heb ik er nooit meer aan getwijfeld of het toch niet anders moest. Het allereerste idee was ‘Paard en Taart’, maar die naam stond toen als domeinnaam geregistreerd en viel dus af. Daarna kwam ‘Lief Paard’ in beeld. Omdat een internationale naam – voor de toekomst – misschien wel beter zou zijn, kwam ‘Sweet Horse’ als vertaling daarvan. Dat was het nog niet helemaal vond ik. Het moest meer opvallen, vandaar de toevoeging ‘So’ ertussen. Wat zoveel betekent dat je paard Zo Lief is dat hij wel iets lekkers verdient.”

 

Hoe ben je op het idee gekomen om paardenmuffins te gaan produceren?

”Ik ben 4 jaar geleden begonnen met paardenkoekjes: handgemaakt, ovengebakken en van natuurlijke ingrediënten. Ik ben in het begin bij diverse evenementen geweest en daarnaast werden de koekjes (en later ook muffins) in aantal ruitersportwinkels verkocht in de regio Amersfoort.    Er kwamen af en toe vragen, vooral van kinderen, over de bereiding ervan. Ondertussen bleek ook dat het bakken in kleine productie best wel arbeidsintensief was. Dat heb ik toen afgebouwd. Ondertussen begon het experimenteren met het aanbieden van ingrediënten in losse zakjes inclusief stevige bakvormpjes en recept. Ik heb daarin vier smaken combinaties gekozen die bij mijn paardenkoekjes het meest populair waren. Op dit nieuwe concept kwamen eigenlijk alleen maar positieve reacties. Afgelopen najaar heb ik mooie cadeaudoosjes laten ontwerpen en dat is de huidige Horse Muffin Mix die nu te verkrijgen is.”

 

Wordt het in Nederland geproduceerd?

”Ja, het product wordt in Nederland geproduceerd in Amersfoort. Met bedrijfsruimtes aan huis (voor productie en opslag) is dat ideaal. Er wordt gewerkt volgens de HACCP-richtlijnen en staat geregistreerd bij het NVWA (voorheen bij Productschap Diervoeder).”

 

Toen je jouw idee voor Horse So Sweet uitte naar je vrienden/familie. Hoe reageerden ze?

”Eerst toch een beetje sceptisch. Koekjes en muffins voor paarden? Wat een luxeproduct zeg! En vaak verbaasde blikken van mensen die niks met paarden hebben (nog steeds hoor). Maar er waren toen nog heel weinig paardensnoepjes te koop die volledig uit natuurlijke ingrediënten bestonden. Laat staan dat ze versgebakken waren. En ook nog eens zonder suiker of melasse. Door mijn geloof en doorzettingsvermogen is het product een succes geworden. Het heeft wel een hoop tijd gekost, als ik dat allemaal van tevoren had geweten… Maar ik heb er wel veel van geleerd.”

 

Je producten liggen bij meerdere verkooppunten waaronder de Epplejeck. Wauw! Daar zal je vast heel trots op zijn?

”Jazeker ben ik trots! Echt, geweldig dat je product gewaardeerd wordt en als klanten dat ook nog eens bevestigen. Het past ook precies in de visie van het bedrijf: ‘er gespeurd naar de nieuwste ideeën en merken om alle trends in de ruitersportmarkt te volgen’. Sinds het voorjaar van 2014 is de Muffin Mix in het assortiment van Epplejeck opgenomen.”

 

Wat zijn de toekomstplannen met Horse So Sweet?

”Er zijn zeker toekomstplannen, het assortiment zal worden uitgebreid. Hoe en wat kan ik nog niet vertellen. De verwachting is dat er in september meer nieuws komt.”

 

Als iemand zegt: ‘ja maar met muesli of een snoepje verwen je je paard ook.’ Wat zeg jij dan?

”Dat klopt! Alle andere beloninglekkernijen zijn ook prima om te geven.    De Horse Muffin Mix moet je zien als cadeautje voor speciale momenten. Bovendien is zelf iets maken ook een leuke activiteit om (samen) te doen.                                          Er zijn natuurlijk meer manieren om paarden te verwennen en dat hoeft echt niet altijd iets lekkers te zijn. Dat kan ook bv. met een stukje wandelen, variatie in het werk of een uitgebreide poetsbeurt.”

 

Hoe vaak geef je jouw eigen paard deze verwennerij?

”Minder dan je zou verwachten denk ik. ‘Ze zal wel flink verwend worden’’ hoor ik regelmatig. Toen ik nog paardenkoekjes en muffins bakte voor de verkoop, kreeg ze vaker iets. Mijn haflinger vindt ze echt heerlijk. Met kerst is ze verwend, met valentijnsdag, haar verjaardag. Of als ik weer eens iets nieuws wil uitproberen… Maar haar stalgenoten krijgen ook altijd wat dan. Toch moet je met tussendoortjes wel uitkijken. Geef paard of pony niet te veel extra’s (hoe lekker het allemaal ook is). Goede kwaliteit ruwvoer is en blijf het belangrijkste voedsel voor paarden. De Horse Muffins zijn overigens bedoeld voor gezonde paarden zonder speciaal dieet.”

 

Hoe ziet een werkdag voor Horse So Sweet er voor jou uit?

”Aangezien de bestellingen, met tussenpozen in wat grotere hoeveelheden komen, werk ik een aantal dagen achtereen tot laat in de avond. Dat begint met het verpakken van alle ingrediënten, recepten en stickers printen, in cadeauverpakking doen en verpakken voor transport. Daarnaast worden er uren ingevuld met kleine bestellingen, inkoop, productierapportage, administratie/boekhouding, email en social media.”

 

Als je een inspirerende quote mocht kiezen. Welke zou dat dan zijn?

Ik ben dol op quotes! Vooral die waar je positieve energie van krijgt. En dat zijn er nogal wat. Dan kies is toch deze, omdat het ook een beetje over paarden gaat. ‘Life isn’t about how many ribbons you win of how much money you make. Life’s about doing something you love and never giving up’’

horse so sweet

Wil je deze lekkernij shoppen voor je paard? Dit kan bij 1 van de verkooppunten klik hier! Of bestel ze in de webshop klik hier!

pink haert

Shopping Cart