Skip to main content

Hoe NEE te zeggen op de vraag: ‘Kan ik op je paard rijden.’

Als eigen paard bezitter kennen we allemaal de vraag ‘kan ik even op je paard rijden’ of de ergerlijke glimmende oogjes van je vriend zijn zusje, zus, nichtje etc. bij het horen van dat zijn nieuwe vriendin een paard heeft. Maar hoe zeg je nou vriendelijk nee op de vraag kan ik op je paard rijden. HorseGloss zocht het uit:

1. Mijn paard is erg gevoelig. Herken je dat moment met baby’s waarbij iemand anders het kind vasthoud en keihard gaat schreeuwen. Zo is mijn paard maar gaat dan keihard bokken.

2. Maar ik heb heel veel ervaring. “Ja, dat zei het vorige meisje ook die met drie gekneusde ribben en een hersenschudding werd afgevoerd met de ambulance.” Never happened maar dat hoeven hun natuurlijk niet te weten.

3. Bovendien ben ik aansprakelijk. Als een ander van mijn paard afvalt ben ik aansprakelijk.  (En dat kunnen nog wel eens nare taferelen opleveren.)

4. Mijn paard staat in een trainingsschema. Je paard heeft hier geen tijd voor. Maandag, dinsdag en woensdag rijden, donderdag een rustdag, vrijdag les en zaterdag concour en zondag weer een rustdag.

5. Aankomende maandag? Ja is goed. Help je dan ook even met alle stallen uitmesten? Meestal zijn mensen wel in voor het plezier maar daarentegen jou helpen, hoo maar. Ik denk dat degene maandag niet lekker is.

6. Sorry mijn paard houd niet van kinderen. Behalve natuurlijk als je paard snoepjes ruikt.

7. Je paard loopt de laatste tijd niet helemaal lekker dus ik doe eventjes rustig aan. Iedereen heeft hier begrip voor want tsjah een ander wil niet degene zijn die het erger heeft gemaakt. Deze werkt echt top!

Werken al deze tips niet. Dan maar onbeleefd. “Nee, ik heb je zien rijden en no way dat jij ooit op mijn paard mag.” Oke, het is een beetje bitchy maar wel duidelijk en dan vraagt niemand er nooit meer naar. YES!

horsegloss

Shopping Cart