Skip to main content

Game of Thrones & de Prachtige Paarden

We moeten er nog even op wachten en dan start het nieuwe seizoen van Game of Thrones alweer. Als je een fan van de serie bent of het gewoon een paar keer hebt gezien dan is je vast wel opgevallen hoeveel prachtige paarden hierin voorkomen. Hiernaast staat Game of Thrones natuurlijk wel een beetje bekend om zijn gruwelijkheden en ik zat wel even met mijn hand voor mijn mond toen The Mountain zijn zwaard trok en hiermee het paard zijn hoofd afhakte in seizoen 1. Mocht je dit moment gemist hebben klik hier.

Maar that makes you wonder… waar komen al deze prachtige paarden vandaan? En wie traint ze?

Na een klein beetje research kwam ik bij familie Naprous uit die zichzelf; The Devil’s Horsemen noemen. Ze hebben meer dan 70 paarden welke allemaal verschillende stunts beheersen met elk hun eigen karakter. Naast dat ze hun paarden beschikbaar stellen voor de populaire serie Game of Thrones zijn er tal van andere films waar ze aan meegewerkt hebben denk aan: Snow White & The Huntsmen, War Horse, Black Beauty enz. Check de volledige lijst hier.

Mocht je nu denken ‘hier wil ik naartoe..’ Dat kan. Want met hun evenementen en hun gunstige ligging ten opzichte van Nederland is dat prima te doen. Ze zijn gevestigd in Buckinghamshire in Engeland en organiseren een paar keer per jaar een evenement. Waaronder: A Night At The Movies waarin ze stunts laten zien en scenes naspelen van bekende films.

game of thrones 2

Zelf ben ik erg fan van Khaleesi in de serie. Ik vind haar stoer, mooi en daarnaast doet ze erg haar best om het goede te doen. Wat ik tegenkwam bij de research was dat ze in bovenstaande scene van haar paard was gevallen toen ze moest manoeuvreren door de struiken. Bij het opstaan en het zien van de crew barste ze in tranen uit.

In the end we are just all people.

Vond je deze post leuk? Vergeet hem dan niet te liken.

Game of Thrones

 

 

 

Shopping Cart