Skip to main content

Fotoserie & Tips Na Een Valpartij

Paardrijden we houden ervan, maar dit neemt niet weg dat een val oftewel eventjes zandhappen er niet bij horen. Van gebroken botten tot blauwe plekken en geen schrammetje maar wel helemaal beurs zo ken ik ze goed. Maar wat doe je nou na een valpartij en wat helpt voor mij het beste, daar ga ik je vandaag wat meer over vertellen.

Vanaf jongs af aan is mij geleerd, ben je gevallen? Er gelijk weer op zodat de angst niet kan toeslaan. Dit is vrijwel nooit een probleem geweest voor mij tenzij ik iets gebroken had natuurlijk. De adrenaline giert dan altijd door mijn lichaam en pijn, ja die komt achteraf pas.

Bij een goede valpartij spring ik bij thuiskomst gelijk onder een heette douche zodat al mijn spieren zich goed kunnen ontspannen en natuurlijk al het zand is weggespoeld. Heb ik grote blauwe plekken, dan duik ik in mijn toilettas op zoek naar de tube Arnica. Dit kun je gewoon kopen bij de Etos of een andere drogist. Het bevordert de doorbloeding en helpt bij een sneller herstel van gevoelige spieren. Daarnaast helpt het tegen blauwe plekken en dat kan best heel fijn zijn in het bikiniseizoen.

Heb ik echt iets goed verrekt dan heb ik de volgende fantastische tip voor jullie. Ik zweer hier echt bij want het heeft mijn herstel al meerdere malen zo versnelt waardoor ik al heel snel weer kon paardrijden. En waar heb ik het dan nu over? Het heet medical tape. Je zou denken oh dat is veel te zweverig een stukje tape, hoe zou dat nu alles op moeten lossen. Nou naast dat het versteviging biedt tilt het de huid ietsje op waardoor de doorbloeding sneller gaat en het genezingsproces aanzienlijk versnelt. Mijn moeder is sportmasseur en plakte dit er altijd voor mij op en dat doet ze aan de hand van speciale plaktechnieken. Dus je moet het niet zomaar ergens opplakken want dan heeft het geen nut. Dit is echt een aanrader en je kunt altijd bij jouw fysiotherapeut navraag doen over deze tape.

En dan nog een paar kiekjes die je laten zien dat je echt niet de enige bent:

vallen2

vallen3

vallen5

vallen6

vallen8

Hebben jullie tips & wil je die met ons delen?

Laat een reactie achter op mijn facebookpagina, klik hier

harjte HG

Shopping Cart