Skip to main content

FASHION: HERMES festival in MANEGE te Amsterdam | HorseGloss.com

Ben je dol op fashion, Hermes & paarden? Dan is dit uitje echt iets voor jou. Van 1 april tot en met 10 april verplaatst Hermes haar Franse atelier tijdelijk naar Amsterdam voor een openbare tentoonstelling in de Hollandsche Manege. In die periode kunnen bezoekers de ambachtslieden achter de creaties van het modehuis ontmoeten en aanschouwen hoe zij de verschillende producten met de hand maken. De tentoonstelling is onderdeel van het rondreizende Festival des Métiers, en biedt een exclusief kijkje in het ambachtelijke productieproces dat achter de creaties van het modehuis schuilt.

manege

De Hollandsche Manege 

De keuze voor de Hollandsche Manege als locatie voor het evenement komt niet uit de lucht vallen. Hoewel een manege misschien niet de eerste plaats is waar je aan denkt als het gaat om een locatie voor een atelier, heeft de keuze een symbolische waarde vanwege de geschiedenis van het modehuis. Toen Hermès in 1837 werd opgericht in Parijs werden in het atelier namelijk uitsluitend halsters en paardentuigen geproduceerd die werden geleverd aan Europese families met veel aanzien. De Hollandsche Manege in Amsterdam werd in 1744 opgericht en is daarmee de oudste rijschool van ons land, en destijds een belangrijke handelspartner voor Hermès.

hermes2hermes4hermes5

Festival des Métiers, van 1 t/m 10 april 2016 (gesloten op 4 april), 11.00 tot 18.00 uur, De Hollandsche Manege, Overtoom naast nr 179, Amsterdam. Gratis toegang.

grijs hartje

Bron: klik hier

Shopping Cart