Skip to main content

Heb ik een dressuurzadel nodig om dressuur te rijden?

Internationaal Grand Prix dressuur amazone en trainer Joanna Fisher deelt haar gedachten over het hebben van een dressuurzadel tegenover een veelzijdigheidszadel.

Of je nou doet aan springen of dol bent op dressuur ervoor zorgen dat je paard goed gebalanceerd loopt en de basis goed kent vereist enige discipline en precisie. Hoe beter de basis hoe beter de andere oefeningen zullen gaan. Maar wil je je meer focussen op de dressuur dan adviseer ik je wel om een goed dressuur zadel te kopen om vooral je been mooi lang langs je paard te kunnen laten hangen. Daarnaast bevordert het dressuurzadel de elegante positie voor de ruiter waardoor het mooier oogt.

Iedereen kan in elk zadel zijn of haar paard trainen, maar het maakt het veel gemakkelijker om een paard dressuurmatig te trainen in een dresssuurzadel en helemaal voor de hogere en zwaardere oefeningen. Doorzitten is gemakkelijker omdat je benen lang langs je paard hangen dan met opgetrokken benen en de zit van het zadel zal de ruiter meer gebalanceerd laten zitten.

Zoals in elke sport zijn de juiste tools nodig om een goed resultaat neer te zetten! Let goed op dat je een juiste zadelpasser hebt die een aantal zadels test en zo het meest comfortabele zadel vindt voor jou en je paard. Een smalle zit is beter voor de ruiter zijn rug, maar je wil wel dat de wervelkolom van je paard genoeg ruimte krijgt.

horsegloss

Bron foto: Eliane van Schaik

Bron artikel: Horse Network

Shopping Cart