Skip to main content

DIY: in 6 simpele stappen een gouden uur foto

Sommige foto’s kun je net even wat specialer maken door ze te bewerken in fotoshop. Minh Dan Vu legt uit hoe je in 6 simpele stappen een daglicht foto om kan toveren tot een gouden uur foto.

De programma’s die gebruikt zijn om deze foto’s te bewerken zijn: Photoshop CC en Lightroom 5.

 Stap 1: Werk weg wat stoort
Als eerste heb ik het hekwerk op de achtergrond weggewerkt met de kloonstempel.

paarden diy

Stap 2. Versterk het licht
Daarna heb ik het licht op de achtergrond versterkt. Ik heb een stip met een brush gezet op de plek waar het licht vandaan komt.
– Witte stip op ‘zwak licht’.
– Gele stip op ‘bedekken’.

paarden diy

Stap 3. Selectieve kleuren
Met de bewerkingslaag ‘selectieve kleur’ heb ik vooral met de gele en groene tonen gespeeld totdat er een warme/goude gloed ontstond. Ik heb het effect iets weggehaald bij Ghazi met behulp van een masker.

paarden diy

Stap 4. Kleurbalans
Met de bewerkingslaag ‘kleur balans’ heb ik de foto een stuk warmer gemaakt. Ook hier heb ik het effect iets weggehaald bij Ghazi met behulp van een masker.

paarden diy

Stap 5. Vignet
Daarna heb ik een vignet toegevoegd. Dit kan op een heleboel verschillende manieren, maar ik heb met curven de foto donkerder gemaakt en met een masker geverfd waar ik het effect wil zien. Dit is aan de onderkant en de zijkanten. De bovenkant heb ik licht gelaten.

paarden diy

Stap 6. Finishing touches
Als laatste heb ik nog wat met de curven gespeeld en de laatste dingen in lightroom gedaan zoals oplichten en contrast toevoegen. That’s it!

paarden diy

horsegloss

Bron:Minh Dan Vu

Shopping Cart