Skip to main content

Charlotte Dujardin geeft 16 equestrian tips!!

Ze heeft zo’n beetje alles wel gewonnen en heeft pas nog een olympische record gereden dus tips van Charlotte zijn van harte welkom. En met deze 15 tips kan elke ruiter wel wat.

1. ”Je moet zoveel mogelijk durven als ruiter om zover mogelijk te komen.”

2. “De hoeken en korte zijdes die je rijdt, zorgen voor een goede oefening. Negen van de tien keer moet je een oefening vanuit een hoek beginnen. Als je een slechte hoek rijdt, rijd je een slechte oefening.”

3. ”Zet de kracht van je paard om in iets dat je kunt gebruiken in plaats dat je bang wordt.”

4. ”Kijk eens bij het inrij terrein van de grote ruiters en dan naar de wedstrijd. Je ziet een groot verschil in hoe het paard gereden wordt.”

5. ”Rij iedere overgang netjes thuis, dan doe je dit ook op concour.”

6. ”Rij zoveel mogelijk paarden en ook de stouten.”

7. ”Werk hard. Het gaat niet alleen om het rijden, de stalklusjes horen er ook bij.”

8.  “Hete paarden moet leren om met het been gereden te worden. Luie paarden moeten leren om zonder been gereden te worden.”

9. ”Als ruiters moeten wij ervoor zorgen dat een paard niet gaat anticiperen voor een oefening. Blijf dus niet eindeloos herhalen.”

10. ”Let op de details, oefen en oefen en nog eens oefen. Als je dan de rijbak ingaat lijkt het allemaal vanzelf te gaan en rij je een top proef.”

11. ”Hoe je handen voor het zadel in plaats van deze terug te trekken. Je moet je paard naar het bit duwen.”

12. ”Beloon jonge paarden veel, maar doe dit op de juiste momenten. Maak het zo zwart-wit mogelijk voor hen, met snelle feedback.”

13. ”Vergeet niet dat de motor in de achterhand zit. Een groot aantal top dressuurpaarden vertoont een indrukwekkend voorbeen bij de uitgestrekte draf, maar van achteren gebeurt er bar weinig. Het ziet er dus spectaculair uit, maar levert geen hoge scores op.”

14. ”Beloon je paard na een goede oefening en geef het even een adempauze.”

15. ”Een langzaam paard moet leren zonder been voorwaarts te blijven en een vlotter/heet paard moet leren het been te accepteren.”

16.  ”Geniet van het rijden samen met je paard.”

horsegloss

Bron 

Bron 

Shopping Cart