Skip to main content

First Impression: De paardenjongen | HorseGloss.com

Onlangs kreeg ik een heel leuk mailjte met de vraag of ik nog goede boekentips had die over paarden gingen. En ik dacht hoe leuk is het om een paar boeken uit te lichten in een blog waarin ik je vertel wat ik vond van een bepaald boek.

Vandaag heb ik gekozen voor een redelijk bekend en eigenlijk ook alweer oud boek maar desalniettemin leek het mij leuk om daar mijn eerste boekreview over te maken.

paardenjongen1

De Paardenjongen – Rupert Isaacson 

Als Rowan tweeënhalf jaar is, wordt de diagnose gesteld dat hij autistisch is. De wereld van zijn vader Rupert Isaacson en zijn moeder Kristin stort in. Rowan lijdt aan spastische aanvallen en is onhandelbaar. Binnen korte tijd verliezen de ouders al het contact met hem.
Op een dag kruipt Rowan tijdens een wandeling door een afrastering. Opgetogen lachend laat hij zich op zijn rug op de grond vallen, pal voor een grote merrie. Rupert weet als paardentrainer dat de situatie levensgevaarlijk is: één verkeerde beweging kan de merrie doen schrikken en Rowan wordt vertrapt. Wat er dan gebeurt is even bijzonder als ongelooflijk…

Dit is een mooi waargebeurd verhaal waarin een autistische jongen op een bijzondere wijze een natuurlijke band heeft met paarden. Als paardenliefhebber heb ik dit boek gekocht maar het gaat niet alleen daarover. Als je geïnteresseerd bent in Mongolië, Sjamanen, Autisme en paarden dan is dit echt iets voor jou. Ik vond het een prachtig verhaal waarbij ik vooral geroerd was door de liefde van Rowan zijn ouders voor hem. 

Wil je dit boek graag lezen? Je shopt hem hier

Deel 2 is inmiddels ook al uit en helaas heb ik nog geen tijd gehad om die te lezen dus een review daarover blijft nog even uit. Dit boek shop je hier

Liefs, HorseGloss

pink haert

Shopping Cart