Skip to main content

8x Tips die je kunt gebruiken bij het aanschaffen van een nieuw paard

Een leuk paard willen we allemaal, maar nog maar al te vaak hoor je dat mensen een paard hebben aangeschaft en toch de klik missen of er toch iets anders van verwacht hadden. Natuurlijk had je dit allemaal liever geweten dan voordat je al die kosten gemaakt had zoals keuring, nieuw passend zadel/hoofdstel etc etc. HorseGloss somde 8 tips op die je kunt gebruiken bij het aanschaffen van een nieuw paard.

1.Welk niveau? Wil je een groen paard, of een paard die al is aangereden? En kun jij het ook aan als ruiter om net op een jong groen paard te rijden, of is het toch voor jou verstandiger om te kijken naar een paard die al wat meer ervaren is? Stel jezelf deze vragen en hou je daaraan ook vast.

2. Welke hoogte? Kom je net van de pony’s en plan je een paard te hebben die er de komende 5 jaar nog is, dan is het wel handig om voor een wat groter paard te gaan. Als je dan nog ineens een groeispurt krijgt wordt je paard je niet te klein.

3. Kijk niet alleen naar de buitenkant. Staar je niet blind op dat ene perfecte paard die misschien voor jou pikzwart is met een witte kol. Dan mis je misschien wel jouw droompaard die ineens twee witte achterbenen blijkt te hebben en een vos is.

4. Hoe reageren jullie op elkaar. Tijdens jullie eerste ritjes kun je al een beetje kijken of jullie elkaar aanvoelen en of het vertrouwt voelt. Blijkt dit niet zo te zijn denk dan niet dit komt nog wel maar kijk verder naar een paard die je dit wel kan bieden. Natuurlijk is er een kans dat er inderdaad later pas een klik ontstaat tussen jullie, maar wil je zekerheid dan kun je natuurlijk beter verder kijken.

5. Ga nog een paar keer kijken voordat je echt de beslissing maakt. Heb je een goed gevoel bij dit paard ga dan zeker nog een paar keer kijken en vraag of je hem ook kan poetsen, longeren etc. Zo leer je het paard echt kennen.

6. Doe iets anders. Ben je een echte dressuurchick, waag dan een klein sprongetje of ga een aantal balkjes draven. Durf je dit en gaat het goed dan is het vertrouwen er al waardoor je dus al dichter bij die klik zit.

7. Ga kijken bij meerdere paarden. Zeg niet door je enthousiasme bij het eerste paard, dit is hem… kijk bij meerdere paarden zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

8. Neem je beste paardenvriendin mee. Vaak kennen jullie elkaar door en door en weten jullie precies van elkaar wat jullie zoeken in een paard. Dit kan heel erg fijn zijn. Daarnaast kunnen jullie er achteraf lekker over kletsen waardoor je tot nog meer inzichten komt.

Hebben jullie onze nieuwe producten in onze webwinkel al gespot? klik hier! Binnenkort komt onze SS / / 17 uit!

horsegloss

photo: tinafelix85

Shopping Cart