Skip to main content

7 manieren om rustiger op wedstrijd te gaan

Yes! Het wedstrijdseizoen is alweer begonnen en waar het voor sommigen appeltje eitje is vinden anderen het super spannend en zijn de dag ervoor al mega gespannen. Hoe fijn is het dan als je een aantal manieren hebt die je wat rustiger kunnen maken. HorseGloss somde ze op:

1. Maak een lijstje. Maak een lijstje van alles wat je moet doen de dagen voordat je op wedstrijd gaat zodat je niets kunt vergeten. Het kan ook heel handig zijn om een lijstje bij de hand te hebben met spullen die je graag bij je wilt hebben op wedstrijd, hoef je hem alleen nog maar even af te vinken vlak voordat je gaat.

2. Werk het lijstje de dag voor wedstrijd zorgvuldig af.  Zijn er dingen die je de dag voor je wedstrijd kunt doen, doe dit dan ook en ga niet op de dag zelf nog extra vroeg op om je zadel te poetsen. Je zult zien dat je hier veel rustiger van wordt.

3. Lees van tevoren je proef door. Heb je een dressuurwedstrijd, lees dan nog een keer extra je dressuurproef door zodat je extra goed weet wat je te wachten staat mocht je niet de kans hebben gehad om hem te oefenen samen met je paard.

4. Wees voorbereid. Zorg ervoor dat je die extra elastiekjes, dat extra paar teugels of hoofdstel bij je hebt. Er is niets vervelender als er op de dag zelf iets kapot gaat en dat je dan of terug moet naar huis om het op te halen of op zoek moet naar iemand die bereidt is om iets aan je uit te lenen.

5. Blijf niet hangen in een slechte vibe. Als je geluk hebt gaat alles goed maar vaak genoeg gaan er dingen mis. Of misschien heb je de balen van de proef die je net verknalt hebt, leg je er dan gewoon bij neer en ga met goede moed de volgende proef in. Je zult merken hoe sneller je jezelf erover heen zet, dan kan het alleen nog maar beter worden. Good vibes only!

6. Laarzen poetsen. Ben je mega nerveus en wordt je er helemaal gek van, richt je dan eventjes op iets anders. Ga bijvoorbeeld je laarzen poetsen of ga met je paard knuffelen.

7. Leer ontspannen. Soms is dit lastiger gezegd dan gedaan maar dit begint vaak bij je ademhaling. Adem langzaam in en weer uit en richt je hier eventjes op. Je zult merken dat je je snel een stuk rustiger voelt.

horsegloss

Shopping Cart