Skip to main content

7 ergernissen op pensionstallen die elk paardenmeisje wel eens meegemaakt heeft

Als echt paardenmeisje willen we natuurlijk niets liever dan het allerbeste voor ons paard en daarom kunnen we soms niet altijd door 1 deur met onze lieftallige pensionhouders. HorseGloss somde de meest voorkomende ergernissen op waar iedereen wel eens mee te maken heeft gehad. Zo niet, dan mag je echt je beide handjes dichtknijpen met jouw pensionhouder.

1. De rijbak wordt nooit gesleept. Je paard loopt bijna te hijgen omdat de bak zo mul is en extra zwaar.

2. Er is nooit iets gebeurt! Als je paard ineens iets heeft, de pensionhouder heeft nooit iets gezien.

3. Slecht Hooi. Ja, wie herkent het niet. Van grote stukken schimmel tot grote klompen zand of stof. Ondertussen vraag je jezelf echt af waar betaal ik al dat geld voor elke maand…

4. Te weinig voer. Je paard wordt ineens wel heel mager, oh de pensionhouder had besloten dat je paard ineens een cavia was geworden en dat een paar plukjes hooi wel genoeg waren. Grrrr…

5. De stal van je paard lijkt eerder de mesthoop dan een daadwerkelijke stal. In je contract staat toch echt dat er voor je uitgemest wordt omdat je hier voor betaald, maar wat tref je elke keer aan… een veelte natte stal omdat er te weinig vlas/houtvezel/stro in wordt gedaan.

6. Rijbak overbevolkt. In de winter vind de pensionhouder het leuk om een paar tientjes extra te verdienen waardoor er niet meer te rijden valt in de binnenbak omdat het zo druk is door alle mensen die van buitenaf komen.

7. Alle paarden zijn ontwormd. Ineens wordt er aangegeven dat alle paarden ontwormd zijn en dat je €20 euro moet betalen, terwijl je ondertussen jezelf afvraagt of dat ook echt zo is of dat er alleen een mestonderzoekje is gedaan.

Shopping Cart