Skip to main content

6 wetenschappelijke redenen waarom je een paard moet nemen

Natuurlijk hebben wij helemaal geen wetenschappelijke redenen nodig om een paard aan te schaffen maar mocht je nog een beetje twijfelen dan lees je hier de 6 voordelen van een paard.

1. Ze zorgen voor sociale steun. Paarden geven je zelfvertrouwen een boost. Daarnaast is het fijn om altijd iemand te hebben om naartoe te gaan. Of je nu van een slechte date of een lange dag op werk komt, je paard staat altijd te wachten op stal en is er voor je.

2. Ze verlichten stress. Het aaien/borstelen van paarden (dieren in het algemeen) kan angstgevoelens verminderen en juist zorgen voor rust.

3. Ze zorgen voor een verantwoordelijkheidsgevoel (ook bij je kinderen). Het zorgen voor een paard brengt zeker een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee. Je moet afspraken maken voor de dierenarts, op tijd je paard ontwormen en laten we vooral het uitmesten niet vergeten. Als je kinderen hebt, is de kans groot dat je dit verantwoordelijkheidsgevoel al bezit, maar ook je kinderen ondervinden voordeel van het hebben van een paard. Kinderen die een sterke verbondenheid met hun dieren voelen, zijn vaak socialer en meer verbonden met hun omgeving

4. Ze zorgen voor minder allergieën bij je kinderen. Dit klinkt wellicht wat tegenstrijdig met alle paardenharen die rond dwarrelen op stal, in je kleding en wat je allemaal mee naar huis neemt, maar volgens the National Academy of Sciences hebben kinderen die opgroeien met dieren (en dus blootgesteld worden aan bepaalde allergenen) een kleinere kans op astma en allergieën voor stof, ambrosia en natuurlijk andere dieren.

5. Ze zorgen ervoor dat je actiever wordt. Je moet je paard nou eenmaal beweging geven, wat betekent dat je minstens 1 keer per dag de deur uit moet om naar je paard te gaan en hem te verzorgen.

6. Ze zorgen ervoor dat je beter oud wordt. Het hebben van een dier zorgt ervoor dat je je minder eenzaam voelt. Daarnaast helpt het ook dat het hebben van een paard zorgt voor meer beweging, wat natuurlijk ook als je wat ouder wordt van belang is.

horsegloss

Shopping Cart