Skip to main content

5 tekenen dat je de verkeerde sportbh draagt tijdens het paardrijden | HorseGloss.com

Elke vrouw krijgt er op een gegeven moment mee te maken… de sportbh. En nu vind ik dit soms nogal lastig. De ene zit te strak en snijd hartstikke in mijn vel of hij verkrampt mijn schouders volledig en de andere zit te los waardoor ze alle kanten op slingeren. Op dit moment draag ik een sportbh van het merk Bjorn Borg en die zit echt fantastisch. Ik heb hem ietsje strakker gekocht dan nodig omdat ik bang was dat hij anders te snel uit zou rekken en dan weer te los zou zitten maar dit is niet het geval bij deze bh’s ze blijven echt heel erg lang goed. Ondertussen is hij wel ietsje opgerekt maar had ik ook makkelijk die andere maat kunnen kopen. Daarnaast zijn deze bh’s ook nog eens heel erg stylish wat ik ook niet onbelangrijk vind!  Maar wat zijn nou tekenen dat je een verkeerde sportbh draagt? Dat vertel ik je hieronder:

  1. Meer dan 6 maanden oud: net als alle beha’s rekken de meeste sportbh’s ook uit na een tijdje en moet je ze vervangen.  Nu moet ik eerlijk toegeven. De sportbh van Bjorn Borg heb ik al langer dan een jaar in gebruik en hij zit nog steeds perfect. Dus als je langer met een sportbh wilt doen kun je beter iets meer uitgeven.
  2. De bandjes snijden in je rug: dit is echt een teken dat de bh niet goed past.
  3. Pijn: je borsten doen pijn nadat je paardgereden hebt. Dit is duidelijk een teken dat je bh niet genoeg ondersteuning geeft waardoor er erg aan het borstweefsel getrokken is tijdens het paardrijden en daardoor krijg je later pijn.
  4. De sportbh lijkt op een push up bh: als de sportbh hetzelfde effect geeft als jouw push up bh is hij zeker te klein en kun je dus beter voor een grotere maat gaan. Misschien denk je nja ik vind het wel mooi en dan zitten ze tenminste lekker stevig (ik snap je gedachte) maar dit is ook niet goed voor je borsten. Ze worden volledig ingeklemd en dat leidt ook weer tot schade.
  5. Ruimte bij het voorover bukken: eventjes diep voorover buigen in het pashokje en kijk of er geen ruimte ontstaat want dan is de bh goed.

Eerlijk… heb ik een complete hekel aan bh’s passen en al helemaal sportbh’s. Ik heb wel eens gehad dat ik er 20 aangepast had en dan had ik nog geen goede gevonden. De enige tip die ik je hierin kan geven is blijven proberen en kan ik je Bjorn Borg echt aanraden. Vind je ze echt te duur. Ga dan een keer naar Bataviastad daar zit een outlet van Bjorn Borg en dit kan flink schelen.

Nog een extra tip als je een sportbh gaat kopen. Op je paard zit je niet stil. Spring eens lekker in het rond in het pashokje en kijk hoe je borsten zich houden en hoe het voelt. Zit hij te los dan kun je nu nog een strakkere maat aanschaffen.

Ik hoop dat jullie deze post en tips leuk vonden.

Liefs, HorseGloss

harjte HG

Shopping Cart