Skip to main content

4x oefeningen om je paard mooi rond te rijden

De perfecte aanleuning waarin je licht contact hebt met de paardenmond, waar je actief van achteren naartoe rijdt willen we allemaal. Met de volgende vier oefeningen kun je aan de slag om dit te bereiken.

1.Een volte verkleinen en weer vergroten: het is een simpele oefening die ervoor zorgt dat het achterbeen actiever wordt. Om het gemakkelijk te maken kun je een pion in het midden van de bak neerzetten, maar dit kan natuurlijk ook een krukje zijn of iets anders waar jij je op kunt focussen. Cirkel rustig naar binnen en weer naar buiten.

2. Overgangen in de gang: het zorgt ervoor dat je paard op een steeds kleinere hulp reageert en meer oplettend wordt. Als je aan het draven bent, neem dan je paard een beetje terug waardoor je paard langzamer gaat draven maar wel actief blijft. Hou dit een baklengte tot een halve baklengte vol en vraag dan of je paard wat sneller wil draven met hetzelfde contact en dezelfde aanleuning.

3. Zijgangen: het paard wordt van achteren actiever en krachtiger doordat het achterbeen steeds verder onder de massa wordt geplaatst. Wijken & schouderbinnenwaarts zijn ideaal hiervoor.

4. Balkjes draven: naast dat het leuk is om te doen en variërend in de training is, zorgt het ook voor meer souplesse. Je merkt gelijk dat je paard minder gaat sloffen omdat hij zijn benen hoger op moet tillen. Gaat het goed en wil je er nog meer uithalen, dan kun je altijd aan caveletti’s overwegen.

horsegloss

Bron

Shopping Cart