Skip to main content

11 manieren om uit je paardensleur te komen

Paardrijden voelt soms alsof je in een sleur zit met diepe dalen en af en toe een hoge piek, en soms is het best lastig om uit deze ‘sleur’ te komen. Daarom vandaag, 11 manieren om uit je paardensleur te komen.

1.Lees een trainings boek die zowel binnen als buiten jouw tak in de paardensport valt. Je zult al snel merken dat je tot nieuwe inzichten komt waardoor je weer lekker aan de slag kunt!

2. Neem een paardrijles. Als je alleen maar voor jezelf rijdt kan een paardrijles je helpen om alles weer op de rit te krijgen of helpen om alle puntjes weer op de i te zetten.

3. Ga in het publiek zitten bij een clinic. Vaak is het niet al te duur om een clinic bij te wonen en het is leuk! Ga met een paardenvriendin en maak er een leuk dagje uit van. Daarnaast is het soms heerlijk om eventjes langs de zijkant te staan en een fris perspectief te krijgen op dingen.

4. Bepaal je nieuwe doelen en bedenk wat er bij de vorigen mis is gegaan. Door je doelen te bepalen weet je precies waar je naartoe wilt, maar doe dit stapje voor stapje, het is natuurlijk logisch dat je niet binnen 3 maanden grand-prix rijdt met je net 5-jarige paard.

5. Doe mee aan een onderlinge wedstrijd in de buurt. Het zal je motiveren om hiervoor te gaan trainen met je paard, zelfs als je geen wedstrijdpersoon bent. Het is voor allebei spannend en belonend vooral als je erheen gaat zonder verwachtingen!

6. Ruil met je paardenvriendin van paard. Door verschillende paarden te rijden verbeter je jouw vaardigheden en het is voor allebei verfrissend en leuk!

7. Ga iets anders doen dan paardrijden. Weet je niet wat? Lees hier: 13x dingen die je kunt doen met je paard naast paardrijden

8. Maak een buitenrit of pak de trailer en rij naar het strand. Laat de training eventjes voor wat het is en ga er lekker op uit met je paard. Je zult er zeker weten van genieten, en je paard ook!

9. Kijk een paardenfilm of serie. Weet je niet wat? klik hier voor: paardenfilms & klik hier voor: o.a. paardenseries

10. Kijk filmpjes op youtube (op het youtube kanaal van hoefwijzer bijvoorbeeld) van andere paardenliefhebbers of lees artikelen op paardensites zoals HorseGloss, Bit of Hoefslag.

11. Geef een bezoekje aan de ruitershop bij jou in de buurt. Je kunt tenslotte niet wachten om weer aan de slag te gaan met je paard om die nieuwe zweetdeken te gebruiken.

horsegloss

 

 

 

 

 

 

 

 

Shopping Cart