Skip to main content

10 redenen waarom je jouw paard zou moeten masseren

Net zoals jij het heerlijk vind om gemasseerd te worden vinden paarden dit ook heerlijk en het is ook nog eens heel erg gezond. Alleen daarom extra meer reden om af en toe je paard te masseren of te laten masseren. Maar waarom is een massage zo gezond? Hierbij de 10 redenen die zowel voor jou als je paard gelden:

1.Een massage verbetert het immuunsysteem. Door regelmatige massages wordt de weerstand tegen ziektes beter. Het lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd.

2. Minder stress. Door massage wordt de productie van stresshormonen verminderd, zodat het lichaam de kans krijgt om zicht te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.

3. Dat middagdutje voor je paard wordt een stuk beter. Massage zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt, en dat de slaap zelf dieper is doordat er serotine geproduceerd wordt tijdens de massage. Hierna ben je een stuk wakkerder, kom maar op met die wedstrijd!

4. Er komt een gelukshormoon vrij. De stoffen serotine en endorfine komen vrij, die ook wel de gelukshormonen worden genoemd.  Ze zorgen ervoor dat je paard zich blij en prettig voelt.

5. Je paard zijn/haar vacht zien er beter uit. Doordat de spanningen in het bindweefsel los worden gekneed wordt de doorbloeding in de huid beter en krijgt je paard meer glans.

6. Gespannen spieren worden soepel. Massage verzacht pijnlijke en stijve spieren. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden. Massage houdt de spieren soepel waardoor je paard zich nog beter kan bewegen en zich fijner voelt.

7. Massage verbetert de bloedcirculatie. Massage activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen. De energiedoorstroming wordt bevorderd, waardoor het lichaam nieuwe energie krijgt! Bovendien wordt de bloeddruk genormaliseerd door massage.

8. Het verwijdert afvalstoffen. Doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

9. De ademhaling verbetert. Massage brengt je ademhaling tot rust. 

10. De concentratie verbetert. Het kalmeert waardoor de focus veel beter wordt.

horsegloss

Shopping Cart